“5. Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı (5ICEES)”

04/10/2019 - 17:30
08/10/2019 08:30 · 11/10/201917:00 Tüm Merkez ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği

5. ULUSLARARASI DEPREM MÜHENDİSLİĞİ VE SİSMOLOJİ KONFERANSI (5ICEES)

5. Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı (5ICEES)Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün ev sahipliğinde 8-11 Ekim 2019 tarihleri ​​arasında Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

Konferans, 2011'den bu yana her iki yılda bir Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından düzenlenmektedir. Temel amaç, deprem olgusuyla ilgili güncel sorunları tartışmak, kısa ve uzun vadede olası çözümler için fikir alışverişinde bulunmak ve bilimsel bir çevreye katılımlarını kolaylaştırmak için tüm ulusal ve uluslararası araştırmacıları bir araya getirmektir. Bu yolculuğa 2011 yılında Ankara'da ODTÜ'de bir ulusal konferans olarak başladığımızdan beri, deprem mühendisliği ve sismoloji alanındaki mevcut araştırmalara yüksek kalitede katkılarla,konferansa Türkiye ve yurtdışından sürekli artan ilgi duyulmaktadır. Bu ilginin daha da artacağını umuyoruz ve önemli sayıda katılımcıyla başarılı bir konferans geçirmeyi ümit ediyoruz.

Ankara'da yapılacak olan beşinci konferansın ilk üç gününde, yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli üniversitelerden, araştırma birimlerinden, devlet kuruluşlarından ve özel sektör şirketlerinden katılımcılarla paralel oturumlar aracılığıyla sunumlar ve tartışmalar yapılacaktır. Her oturum belirli bir temaya odaklanacaktır. Katılımcılar çalışmalarını İngilizce ya da Türkçe olarak sunabilirler. Konferanstaki her katılımcı Bilimsel Komite tarafından onaylandığı takdirde araştırma bulgularını sunma konusunda eşit fırsatlara sahip olacaktır.

Konferansın son günü ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Haluk Sucuoğlu'nun emekliliğini onurlandıran özel bir çalıştay düzenlenecektir. Seçkin uluslararası ve ulusal araştırmacıların davet edildiği bu bir günlük etkinlikte, deprem mühendisliği ve sismolojinin farklı yönleriyle ele alınacağı birbirinden değerli sunumlar yer alacaktır.