“III. Türkiye Estetik Kongresi”

Son Güncelleme:

30/04/2019 - 12:46
23/05/2019 09:00 · 25/05/201917:00 A, B, C, D Salonu, Küçük Fuaye Mimarlık Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü

3. TÜRKİYE ESTETİK KONGRESİ ÇAĞRI METNİ

SANART Estetik ve Görsel Kültür Derneği tarafından, Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe Bölümü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü, Mimarlık Bölümü ile Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümünün işbirliği ile düzenlenecek olan 3. Türkiye Estetik Kongresi, estetik disiplininin farklı alanlarında çalışmakta olan araştırmacıların katkılarını beklemektedir. Kongre, 23-25 Mayıs 2019 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

SANART, Türkiye’de estetik çalışmalarını güçlendirmek, çeşitlendirmek ve desteklemek amacını gütmektedir. Bundan sonra her iki senede bir, farklı kurumlarla işbirliği içinde düzenlenmesi planlanan SANART Türkiye Estetik Kongrelerinde amaç, Türkiye’de ve yakın coğrafyalarda bu konuda çalışmakta olan farklı disiplinden araştırmacıları bir araya getirerek, bu araştırmacılar arasındaki ilişkileri ve bağlantıları güçlendirmek, alanda yapılan çalışmaları görünür kılmak, dolayısıyla disiplinin gelişmesine katkı sunmaktır.

3. Türkiye Estetik Kongresi için kabul edilen bildiri taslakları “Özetler Kitabı”nda, bu bildirilerden seçilecek olan tam metinler ise dijital olarak yayınlanacak olan “Kongre Kitabı”nda yayınlanacaktır.

Kongre dili Türkçe ve İngilizcedir. Kongreye bildirilnizle katılabileceğiniz gibi panel veya atölye çalışması önerileri de sunabilirsiniz. Başvuru için gerekli bilgileri yukarıda bulunan “Başvuru” sekmesine tıklayarak öğrenebilirsiniz. Önerilen oturum başlıkları aşağıda sıralanmış olmakla birlikte kongre içeriği bu başlıklarla sınırlı tutulmayacaktır. Estetiğin her alanından başvurular değerlendirilmeye alınacaktır.

• Edebiyat ve estetik

Kongre Ücreti:

Ulusal Katılım: 400 TL

Ulusal Katılım (SANART Üyeleri): 200 TL

(SANART Üyesi Olmak İçin Tıklayın)

Ulusal Katılım (Herhangi Bir Kurumda Çalışmayan Öğrenci): 100 TL

Uluslararası Katılım: 75 Euro

Kongreye dinleyici olarak katılmak ücretsizdir. İzleyicilerin kayıt yaptırması gerekmemektedir.

Kongre Ücretine Dahil Olan Hizmetler: 1 Yıllık SANART üyeliği, Kongre Çantası, 3 Öğle Yemeği, Oturumlar Arası İkramlar, Kongre Kokteyli, Bildiri Özetleri e-Kitabı, Kongre e-Kitabı.

Kongre Ücretine Dahil Olmayan Hizmetler: 26 Mayıs 2019 Pazar günü Konge katılımcıları için Çatalhöyük Gezisi düzenlenecektir. Geziye katılım gönüllü olup ücreti ayrıca açıklanacaktır.