Ahmet KANNECİ Gitar Resitali

15/03/2017 - 15:28
17/03/2017 20:00 ODTÜ KKM ODTÜsanat18

HAKKINDA

1957 yılında doğan Ahmet KANNECİ, müzik alanındaki teori eğitimine Türkiye’nin önde gelen bestecilerinden Turgay ERDENER ile başladı. İstemihan TAVİLOĞLU ve Ali SEVGİ’den armoni ve kontrpuan dersleri aldı. 1977 yılında Julian BYZANTINE ile tanıştıktan sonra çalışmalarını tamamen klasik gitara yoğunlaştırdı. ODTÜ Mimarlık Fakültesi’ni bitirdikten sonra İspanya Hükümetin’nin verdiği bursla hak kazanarak gittiği Conservatorio Superior de Musica Oscar Espla de Alicante’de Jose TOMAS’ın sınıfından ve ayrıca Fransa’nın Perpignan kenti Devlet Konservatuvarı’ndan “Birincilik Ödülü” ile mezun oldu. Konserini dinleyerek tutkunu olduğu ve 30 yıldır desler aldığı Aliri DIAZ gibi ünlü bir virüöz ile birlikte çalma şansına sahip oldu ve olumlu kritiklerini aldı. Avrupa’daki çalışmalarını tamamlayıp ülkesine döndükten sonra dört ayrı konservatuvar ve üniversitede gitar bölümlerini kurdu. 1993 yılında “Fulbright Araştırma Bursu” kazanarak çalışmalarını sürdürmek amacıyla ABD’ye gitti.