Son Güncelleme:

02/05/2017 - 11:22

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ GENEL BİLGİLER

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi (KKM) her türlü ulusal ve uluslararası kongre, seminer, toplantı, konferans ve kültürel etkinliğin düzenlenmesine olanak sağlayacak mekansal ve teknik altyapıya sahiptir.  Merkez’de, dokuz salon, iki fuaye ve bir sergi salonu bulunmaktadır. Dışarıdan hizmet almadan tüm işleyişini kendi içinde sağlayabilen Kültür ve Kongre Merkezi, ODTÜ yerleşkesinin zengin olanaklarından da yararlanmaktadır.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen tüm kongre, konferans, seminer ve toplantılarda katılımcılara:

• Sunum teknik araçları
  • Seslendirme araçları
  • Ses kayıt araçları
  • İnternet bağlantısı
  • Bilgisayar Sistemi
  • İkram hizmetleri sunulmaktadır.

NEDEN ODTÜ KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi (KKM); şehrin gürültüsünden uzak, mükemmel bir doğal ortam ve her türlü sosyal ve sportif olanağın bulunduğu bir kampüste yer almaktadır. Teknolojinin tüm yeniliklerini bir arada barındıran gerek mimarisi, gerek altyapısı ile kongre yan hizmetlerini sunan tüm birimleri aynı yapı içinde bulunduran ve kişi başına kongre giderini en azda tutabileceğiniz bir Merkez’de toplantı, seminer, kongre veya kültürel ve sanatsal etkinlik düzenleme imkanına sahip olacaksınız.

KALİTE POLİTİKAMIZ

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi temel değerlerinden ödün vermeden, Uluslararası standartlarda, çağdaş işletim, yönetim ve insan kaynakları yaklaşımlarıyla her zaman en iyi ve en mükemmel hizmeti verebilmek için kendisini sürekli iyileştirmekte ve geliştirmektedir. Topluma maksimum; bilimsel, sanatsal, kültürel ve sosyal katkı sunmayı amaçlamaktadır.

MİSYONUMUZ

ODTÜ’nün akademik ve kültürel altyapısını oluşturan önemli bir kaynak olarak, 1996 yılında kullanıma açılan Kültür ve Kongre Merkezi’nin amacı; Üniversite’nin bilimsel üretkenliğinin yanısıra, sosyal ve kültürel alandaki gücünü arttırmak ve Ankara’nın bilim, kültür ve sanat yaşamına doğrudan katkıda bulunmaktır.

Teknik ve mekansal alt yapısı ile bilimsel kongrelerden sanat sergilerine kadar çeşitlenen etkinlikleri bünyesinde barındıran Merkez,  Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin gelişim hedeflerine ulaşmasında etkin bir araç olarak, ülkemiz insan kaynağının üniversitenin birikim ve kültüründen daha etkin ve verimli bir şekilde yararlanmasını sağlamak gayesiyle örgütlenmiştir.

VİZYONUMUZ

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi; konumu, mimari özellikleri ve teknik altyapısı ile, en geniş katılımlı kültürel, bilimsel ve sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği; sunduğu uluslararası standartlardaki ortamla kullanıcıların ve çalışanların memnuniyetini  sağlayan bir kurumdur. Kültür ve Kongre Merkezi, eğitimi doğrudan birinci amaç olarak hedeflemiş ve bu vizyon ile ODTÜ’nün ve Türkiye’nin bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliklerde nabzını tutmayı başarmıştır.